Opening Transferdagboek 02/01: Drogba, Kalou, Kaká

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding ons transferdagboek nieuw leven in te blazen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Opening Transferdagboek 02/01: Drogba, Kalou, Kaká

Paris Saint-Germain is een van de clubs die waarschijnlijk in deze rubriek veelvuldig de revue gaat passeren. Met de door de Qatarese eigenaren rijkelijk gevulde portefeuille is de Parijse club naarstig op zoek naar versterkingen. De vorige week benoemde trainer Carlo Ancelotti wilde bij zijn aanstelling geen namen noemen, maar juist daaraan is geen gebrek.

Van Kaká en Didier Drogba tot Alexandre Pato en Florent Malouda, Parc de Princes lonkt voor niet de minsten. Maar er zijn meer die bij het hyperambitieuze PSG willen instappen. Zo zou Salomon Kalou maar al te graag worden herenigd met Ancelotti. De Ivoriaanse oud-Feyenoorder vervult bij Chelsea een bijrol en ziet in Parijs een interessante oplossing.

Ook in het Russische voetbal is de economische crisis niet echt voelbaar. Aan de noodzakelijke miljoenen is geen gebrek om de beste spelers met lucratieve contracten naar de Premjer Liga te lokken. Zo heeft Zenit Sint-Petersburg een oogje laten vallen op Ricky van Wolfswinkel.

Van een officiële benadering is (nog) geen sprake, zo wordt bericht in Rusland. Of het daadwerkelijk tot een bod komt, is ook de vraag. Maar ongetwijfeld is het niet de laatste keer dat Van Wolfswinkel, die dankzij zijn productie met Sporting Lissabon al een van de zeer gewilde spitsen van Europa is, wordt genoemd in de transfercaroussel.

Trainer Felix Magath kondigde aan zijn selectie te willen verversen, en dus verwachten we ook van VfL Wolfsburg wat vuurwerk. De Bundesliga-club deelde volgens Blick al een eerste tikje uit.

Die Wölfen staan op het punt Ricardo Rodriguez voor acht miljoen over te nemen van FC Zürch. Bayern München, Ajax, Dinamo Kiev en Paris Saint-Germain hadden naar verluidt de negentienjarige verdediger ook op de korrel.

Bekijk hier al onze video's