Opgeluchte Neymar kan na revalidatiejaar weer aan voetballen denken

Reacties

Neymar (32) lijkt op korte termijn terug te keren op de voetbalvelden. De Braziliaanse superster herstelde al elf maanden van een zware knieblessure, maar heeft de groepstraining bij zijn club Al-Hilal inmiddels hervat. Dat bevestigde de aanvaller via sociale media.

Opgeluchte Neymar kan na revalidatiejaar weer aan voetballen denken

Bijna een jaar geleden ging het helemaal mis voor Neymar. In de wedstrijd tegen Uruguay, in de strijd om een ticket voor het WK in 2026, liep hij een zware blessure op. Het bleek om flinke schade aan zijn meniscus te gaan, terwijl hij ook nog zijn voorste kruisband scheurde.

'Het is een heel triest moment. Het ergste', schreef Neymar toen op Instagram, nadat hij geëmotioneerd kennis had genomen van zijn knieletsel. 'Ik weet dat ik sterk ben, maar dit keer heb ik mijn familie en vrienden nog meer nodig.'

Een jaar lang stond zijn leven in het teken van revalideren. En nu is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Maandag stond hij namelijk op het veld met zijn ploeggenoten in Saoedi-Arabië. 'Ik ben blij om weer bij de selectie te zijn', gaf Neymar opgelucht aan.

Al-Hilal geeft Neymar nu uitgebreid de ruimte om optimaal te herstellen. Dat kan nog enkele weken duren, gaf de club ook aan. Tot dusverre speelde Neymar slechts vijf wedstrijden, sinds hij de oversteek maakte vanuit Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.