Opluchting bij Miedema: 'Ik voelde me soms de oude Viev'

Reacties

Vivianne Miedema voelt zich meer en meer als vanouds na volledig hersteld te zijn van een kruisbandblessure. Dinsdag is in de beslissende groepswedstrijd tegen Noorwegen de hoop op onder anderen de teruggekeerde aanvaller gevestigd.

Opluchting bij Miedema: 'Ik voelde me soms de oude Viev'
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Nederland
Nederland

Miedema maakte vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië (0-0) de negentig minuten vol. Dat had ze zelf ook niet verwacht na de fysiek zware periode die ze achter de rug heeft. De afspraak was gemaakt dat na een uur zou worden gekeken hoe fit ze zich nog voelde. 'Ik ben moe, maar ook voldaan', zei ze na afloop.

'Het resultaat was teleurstellend. Ik zag die inzet in de tweede helft erin gaan. Dat zou het helemaal mooi hebben gemaakt. Maar met die negentig minuten ben ik blij. Voor het eerst sinds november 2022. Ik had constant contact met de bank, na een uur zouden we het aankijken. Het ging eigenlijk steeds beter, het voelde goed', ging de speler, die Arsenal heeft verruild voor Manchester City, verder.

Miedema speelde achter de spits, wat wennen was, maar verschillende dreigende acties smaakten naar meer. Ze hoopt in Bergen tegen de Noorse vrouwen het verschil te kunnen maken. 'Ik voelde me steeds beter. Het was geen risico om te blijven staan. Ik voelde me soms de oude Viev', sloot Miedema hoopvol af.

Ben je benieuwd naar de stand van zaken bij de Oranje Leeuwinnen? Lees het volledige verhaal op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.