Opluchting bij NEC na zege op Heracles

Na vijf wedstrijden zonder zege kon Mario Been eindelijk zijn eerste competitie-overwinning als NEC-trainer begroeten. Heracles Almelo was, zij het met moeite, het slachtoffer (2-0).

NEC had geen makkelijke competitiestart, met in de eerste vijf duels louter clubs die dit seizoen ook Europees voetbalden. Wat dat betreft was Heracles Almelo een tegenstander die NEC meer uitzicht bood op de eerste overwinning. Deze voorspelling kwam uit, maar de Nijmeegse ploeg maakte het zichzelf onnodig moeilijk.

In de eerste helft had de ploeg van Been de klus al kunnen, en vooral moeten klaren. Maar alleen Said Boutahar had met een schitterende treffer het Nijmeegse overwicht tot uitdrukking gebracht in de score, waar Chris Eagles en Romano Denneboom dat verzuimd hadden.

Heracles besefte in de tweede helft dat er in De Goffert wat te halen viel. De Almelose ploeg greep in de tweede helft het initiatief. Maar ook de ploeg van Ruud Brood liet kansen liggen. NEC-doelman Gábor Babos bleek een te groot obstakel.

NEC kon een kwartier voor het einde opgelucht ademhalen. De illusies van Heracles verdwenen door toedoen van Boutahar. De middenvelder maakte op aangeven van invaller Rutger Worm aan alle Nijmeegse onzekerheid een einde.