Opluchting en honger naar meer bij De Ligt na rentree

Reacties

Matthijs de Ligt is blij dat hij tegen FSV Mainz 05 eindelijk weer negentig minuten heeft gespeeld. De centrumverdediger van Bayern München gaf toe dat zijn spel nog niet vlekkeloos was, maar hij verwacht dat zijn niveau met extra ritme snel omhoog zal gaan.

Opluchting en honger naar meer bij De Ligt na rentree
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
1 - 3
Bayern München
Bayern München

Het was een tijd geleden dat De Ligt voor het laatst negentig minuten had gespeeld bij zijn club. In de eerste maanden van het nieuwe seizoen was hij niet verder gekomen dan maximaal één helft in een wedstrijd. Daar kwam zaterdag tegen Mainz verandering in (1-3). Uit de woorden van de ex-Ajacied na afloop sprak opluchting. 'Het is goed om weer negentig minuten te hebben gespeeld. Het was niet makkelijk. Onlangs had ik nog moeite met lopen en nu kan ik weer spelen. Ik ben net hersteld en in de periode voor de blessure speelde ik weinig', zei De Ligt tegenover Kicker.

De 24-jarige verdediger vond zichzelf niet foutloos spelen. Hij gaf direct toe dat hij miszat bij de overtreding in de 27ste minuut, waar De Ligt geel voor kreeg. 'Als ik ritme heb, dan overkomt me dat niet. Dan heb ik de bal te pakken. Nu was ik ietsje te laat. Maar ik weet zeker dat ik mijn ritme weer te pakken heb na een serie wedstrijden', luidde zijn uitleg.

De Ligt zal dinsdagavond weer aan de aftrap staan. Bayern speelt dan in de Champions League uit tegen Galatasaray. Thomas Tuchel gaf na de zege bij Mainz al aan dat De Ligt en Min-jae Kim het centrale duo zullen vormen. Of De Ligt al klaar is voor het spelen in vier dagen? Hij zal wel moeten, gaf Tuchel aan. 'We hebben weinig andere opties, want Upamecano is nog geblesseerd', zei de trainer. De samenwerking met Kim beviel De Ligt overigens uitstekend: 'Hoe vaker we samen spelen, hoe beter het wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.