Opmars Volendam gaat ook ten koste van Den Bosch, Vitesse hekkensluiter af

Reacties

De opmars van FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie duurt voort. In eigen huis kwam het tegen FC Den Bosch weliswaar tweemaal op achterstand, maar trok het uiteindelijk toch aan het langste eind. Vitesse speelde zich van de laatste plaats af, maar hield toch een kater over aan het duel met FC Dordrecht. 

Opmars Volendam gaat ook ten koste van Den Bosch, Vitesse hekkensluiter af
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
3 - 2
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Zowel FC Volendam als ook FC Den Bosch verkeerde de laatste weken in een uitstekende vorm en dat was terug te zien in de ontmoeting in het vissersdorpje dinsdagavond. De bezoekers kwamen in de eerste helft tweemaal op voorsprong: vroeg in het duel maakte Byron Burgering op heerlijke wijze het openingstreffer en na ruim een half uur liep Nick de Groot een voorzet hard tegen de touwen.

Tussendoor had Brandley Kuwas na zijn winnende goal tegen SC Cambuur de stand in evenwicht gebracht en dat kunstje werd op zeer fraaie wijze herhaald door Xavier Mbuyamba. De verdediger liet eerst een grote kans nog liggen, maar haalde na een klein uur verwoestend uit.

Het Andere Oranje drong vervolgens keer op keer aan op een winnende goal en kreeg uiteindelijk loon naar werken: Elvis Manu kopte vlak voor het einde de winnende tegen de touwen op aangeven van Kuwas. Daarmee gaat Den Bosch voor het eerst sinds de seizoensopener weer eens onderuit en duurt de opmars van Volendam voort: het won vijf van de laatste zes officiële duels.

Klik boven of onder de video om de beelden te bekijken. 

FC Dordrecht
FC Dordrecht
2 - 2
Vitesse
Vitesse

Sinds de nieuwe puntenaftrek in september pakte Vitesse nog slechts eenmaal een punt en bungelde het helemaal onderaan de Keuken Kampioen Divisie. En met FC Dordrecht trof het bovendien een ploeg in goede vorm, die de drie voorgaande wedstrijden had gewonnen.

Toch leek Vitesse een overwinning te boeken in Dordrecht. Miliano Jonathans, van wie Vitesse vreest dat hij transfervrij vertrekt, had daarbij de absolute hoofdrol. Eerst stelde hij met een prachtige actie op rechts Theodosis Macheras in staat om zijn eerste goal van dit seizoen te maken. Na de gelijkmaker van Jari Schuurman sloeg Jonathans vlak voor tijd nogmaals toe.

Maar een zege kwam er opnieuw niet: in de achtste minuut (!) van de blessuretijd werd een hoge bal uit een vrije trap binnengewerkt door Lorenzo Codutti. Een gelijkspel was weliswaar een meer terechte afspiegeling van de wedstrijd, maar direct na de goal werd er afgefloten en dus zal Vitesse een kater overhouden aan het duel. Ook al wordt de rode lantaarn op doelsaldo overgegeven wordt aan Jong FC Utrecht.

Klik boven of onder de video om de goals te kunnen bekijken.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
TOP Oss
TOP Oss

TOP Oss stond na drie duels bovenaan de Keuken Kampioen Divisie, maar zette sindsdien een vrije val in. Het pakte in acht wedstrijden nog slechts twee punten en wedstrijd nummer negen leverde dinsdagavond nederlaag nummer zeven op in Emmen. Djenahro Nunumete kopte de eerste treffer van de avond tegen de touwen, waardoor TOP Oss met de zeventiende plek inmiddels nog maar één plek hoger staat dan eindklassering van vorig seizoen. Tot overmaat van ramp werd ook Joshua Zimmerman nog met twee oliedomme gele kaarten, en dus rood, van het veld gestuurd, waarna Kelian Nsona vanaf elf meter het duel besliste.

Klik boven of onder de video om de rode kaart van Zimmerman te bekijken.

Di 22 okt.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Helmond Sport
11
7
3
1
20-11
+9
24
2
Excelsior
11
7
2
2
29-17
+12
23
3
FC Den Bosch
11
6
3
2
23-11
+12
21
4
De Graafschap
11
5
4
2
27-20
+7
19
* Actueel tot en met 22 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.