Opmerkelijke vondst van Ten Hag: Mazraoui speelt 'op 10'

Reacties

Noussair Mazraoui speelt donderdagavond als aanvallende middenvelder bij Manchester United. Manager Erik ten Hag weet vanuit hun gezamenlijke tijd bij Ajax dat de Marokkaan die plek kan invullen.

Opmerkelijke vondst van Ten Hag: Mazraoui speelt 'op 10'
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
63'
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Er werd even gek opgekeken in de persruimte in Istanbul toen het opstellingenformulier van de UEFA werd rondgedeeld voor het Europa League-duel met Fenerbahçe: Mazraoui 'op 10'? Er staan wel vaker aparte dingen op die blaadjes, dus niet iedereen zal de informatie meteen op de juiste waarde hebben geschat.

Ten Hag gaf bij zendgemachtige TNT Sports opheldering: Mazraoui, normaal actief op de rechterflank, speelt inderdaad achter de spits. 'Ja, hij staat 'op 10'. Ik ken hem nog van bij Ajax, daar heeft-ie ook weleens op die plek gespeeld. En als wingback speelt hij vaak in de halfspaces. Dus hij kan deze rol vervullen', verwacht de coach.

Paul Scholes, door de televisiezender uitgenodigd om de wedstrijd te duiden, snapt geen snars van zijn uitleg. 'Ik ben ervan in de war, ik vind zelfs dat zijn uitleg verwarrend was. Ik denk dat Christian Eriksen geknipt is voor die rol', aldus de rossige clublegende. De ervaren Deen heeft ook een basisplek gekregen, maar wordt dus elders op het veld geposteerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.