Opnieuw duel van Ajax op losse schroeven: politie kondigt nieuwe staking aan

Reacties

Het duel tussen Ajax en FC Utrecht staat op losse schroeven. De politie heeft opnieuw acties aangekondigd in het Eredivisie-programma van na de interlandbreak. De politiemensen leggen het werk op 15 september neer, waardoor er geen agenten beschikbaar zijn voor de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Opnieuw duel van Ajax op losse schroeven: politie kondigt nieuwe staking aan
© Pro Shots
Ajax
Ajax
uitg.
FC Utrecht
FC Utrecht

Dat laat Politie in Actie weten. Opnieuw is Ajax de pineut, nadat afgelopen weekend er al een streep ging door De Klassieker in Rotterdam. 'Dit omdat de druk op deze wedstrijd en het aantal daarbij ingezette politieagenten het grootst is', wordt de keuze toegelicht via het platform van de actievoerders. Uiteindelijk bepaalt burgemeester Femke Halsema of ze het verantwoord vindt om zonder politie-ondersteuning het duel door te laten gaan. Dat zou in theorie ook zonder supporters kunnen, bijvoorbeeld.

‘Tijdens de wedstrijd zijn de ingezette politiemensen dus niet bezig met operationele zaken rondom de voetbalwedstrijd. In plaats daarvan richten ze zich volledig op vakbondsactiviteiten.' Er wordt actie gevoerd vanwege een langslepend conflict over het vroegpensioen van agenten.

Het is al de zesde staking binnen de reeks van acties rond de wedstrijden in de Eredivisie. Maar dat is niet het enige wat er speelt: er worden ook nog altijd minder bekeuringen uitgeschreven, wat de staat zo'n 1,5 á 2 miljoen euro per week kost. Het is overigens niet zeker dat er een streep gaat door Ajax - FC Utrecht, zo ging recent NAC - Ajax wél door zonder agenten rondom het stadion. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.