Opnieuw kansloze nederlaag Heerenveen tegen Molde

SC Heerenveen kon donderdag in het eigen Abe Lenstra Stadion de in Noorwegen opgelopen achterstand van 2-0 niet goedmaken en ging met 1-2 ten onder tegen Molde FK.

De Friezen speelden fel, maar het ontbrak aan geluk in de afronding. Met name aanvaller Filip Djuricic probeerde zijn ploeg op sleeptouw te nemen, maar hij kon in het scoreverloop geen verschil brengen.

In de tweede helft legden de Noren Heerenveen over de knie. Heerenveen ging te gretig op zoek naar het openingsdoelpunt en moest dat bekopen met een tegentreffer. Doordat er achterin veel ruimte weggeven werd, was het voor Jo Inge Berget een gemakkelijke opgave om Ramon Zomer uit te kappen en vervolgens te scoren.

Twintig minuten later deelde Molde de nekslag uit aan Heerenveen. Doelman Kristoffer Nordfeldt, die een sterke wedstrijd keepte en een paar keer eerder zijn ploeg in de race hield, ging in de fout.

Voor Pape Diouf was het zo een gemakkelijke opgave om de 0-2 aan te laten tekenen. Arsenio Valpoort redde in de slotminuut de Friese eer, maar een nieuwe nederlaag kon niet meer voorkomen worden.

De nederlaag betekent dus een roemloze uitschakeling voor trainer Marco van Basten en zijn keurkorps in de Europa League. Lang heeft Heerenveen niet de tijd om te balen: zondag wacht de competitiewedstrijd tegen Ajax. Foto: VI Images