Opnieuw wisselingen bij Ajax: Steijn kiest voor grote verrassing

Reacties

Maurice Steijn heeft zijn basisopstelling voor het uitduel met RKC Waalwijk bekendgemaakt. Drie dagen na de pijnlijke thuisnederlaag in De Klassieker tegen Feyenoord (0-4) heeft de geplaagde trainer van Ajax zijn aanvoerder Steven Bergwijn terug. De grote verrassing is echter in de achterhoede te vinden.

Opnieuw wisselingen bij Ajax: Steijn kiest voor grote verrassing
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 3
Ajax
Ajax

Tegen Feyenoord begon Steijn nog met Anton Gaaei als rechtsback. De jonge Deen had het echter loodzwaar en werd na een half uur geslachtofferd door zijn trainer. Na de hervatting van het gestaakte duel gaf Steijn aan dat Rensch, eerder dit seizoen nog meermaals vroegtijdig gewisseld, zijn eerste keuze op rechtsback was. Hij is in Waalwijk weer fit genoeg om te beginnen.

Ook Bergwijn kan weer spelen. Tegen Feyenoord ontbrak de captain van de Amsterdammers nog. Nu keert hij terug. Dat gaat ten koste van Branco van den Boomen. Hij speelde in De Klassieker nog op het middenveld, maar vanwege de terugkeer van Bergwijn wordt Steven Berghuis nu een linie naar achteren gehaald. Daardoor verhuist Carlos Forbs naar de rechterflank.

Ook de invulling op de positie van linksback was voor Steijn nog geen sinecure. De oefenmeester gaf aan met Gastón Ávila, Anass Salah-Eddine en Borna Sosa drie opties te hebben, waarvan hij nog niet helemaal overtuigd was. Sosa lijkt zijn krediet voor nu even verspeeld te hebben. De Kroaat begint op de bank. Ávila krijgt nu zijn kans. De Argentijn is dé verrassing in de opstelling.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Ávila; Vos, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.