Oppermachtig FC Groningen doet zichzelf tekort

Piet Velthuizen groeide in Euroborg uit tot de held van Vitesse. De keeper had op alle inzetten van een oppermachtig FC Groningen een antwoord (0-0).

Er bestond geen twijfel over welke ploeg een overwinning verdiende. FC Groningen reeg in de eerste helft de kansen aan elkaar. Maar tot afgrijzen van trainer Ron Jans bleef de teller op nul staan.

Erik Nevland kreeg voor rust tot drie keer toe de kans de ban te breken. De Noorse aanvaller faalde, zoals ook Marcus Berg en Goran Lovré verzuimden de Groningse overmacht in doelpunten om te zetten.

Ook in de tweede helft maakte Vitesse weinig klaar. De Arnhemse formatie keerde met een punt huiswaarts. FC Groningen kon gaandeweg steeds minder de kracht opbrengen wéér aan te zetten. Keeper Velthuizen had met zijn perfecte middag de moed van de thuisploeg gebroken.