Opschudding in Champions League: 'Dronken VAR-duo gearresteerd'

Reacties

Bartosz Frankowski en assistent-VAR Tomasz Musial zouden maandagnacht met een verkeersbord staande zijn gehouden door de Poolse politie. De Poolse officials zouden dinsdagavond fungeren als VAR-duo bij het Champions League-voorrondeduel tussen Dinamo Kiev en Rangers FC.

Opschudding in Champions League: 'Dronken VAR-duo gearresteerd'
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

In Poolse media doken verhalen op dat het tweetal in de nacht van maandag op dinsdag staande zou zijn gehouden door de politie in de Poolse stad Lublin. Daar staan Dinamo Kiev en Rangers dinsdagavond tegenover elkaar. Het duo zou zijn aangetroffen met een verkeersbord en daarop gearresteerd zijn wegens openbaar dronkenschap en vandalisme. De UEFA heeft inmiddels twee nieuwe Poolse VAR-officials aangewezen om de Litouwse scheidsrechter Donatas Rumsas te assisteren.

De Poolse politie zou het nieuws aan TVP Sport bevestigd hebben. Het tweetal zou samen met een derde persoon met een straatnaambord door de straten van Lublin hebben gebanjerd rond 2.00 uur 's nachts. Bij Frankowski werd een alcoholpromillage van 1,8 geregistreerd.

De Poolse voetbalbond reageerde op het incident middels een officieel statement. 'We zullen een gedetaileerde analyse van de situatie opstarten in verband met meldingen van ongepast gedrag van twee van onze scheidsrechters die waren aangesteld voor de Champions League-kwalificatiewedstrijd tussen Dinamo Kiev en Rangers. Als het bovenstaande wordt bevestig, verzoeken we de contracten met de officials te beëindigen. De zaak zal ook worden doorverwezen naar de disciplinaire commissie van de Poolse voetbalbond, die kan besluiten verdere disciplinaire gevolgen op te leggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.