Opstelling Ajax: Gooijer maakt basisdebuut, Kroaten ontbreken achterin

Reacties

Josip Sutalo kan zondag niet in actie komen voor Ajax in het competitieduel met RKC Waalwijk. Tristan Gooijer maakt bij afwezigheid van de Kroatische verdediger zijn basisdebuut in de Eredivisie. Ook Ar'Jany Martha verschijnt aan de aftrap.

Opstelling Ajax: Gooijer maakt basisdebuut, Kroaten ontbreken achterin
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Afgelopen vrijdag was het al twijfelachtig of Sutalo mee kon doen tijdens het thuisduel met RKC. De 23-jarige verdediger viel vorige week zondag halverwege geblesseerd uit in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-3). Toen was Jakov Medic nog zijn vervanger, maar tegen RKC geeft trainer John van 't Schip de voorkeur aan de negentienjarige Gooijer. De jonge verdediger stond in het bekerduel met USV Hercules al wel in de basis, maar nog niet in de Eredivisie.

Het lijkt erop dat Gooijer als rechtsback begint en dat Devyne Rensch naar het centrum verhuist. Ook op de linksbackpositie voert Van 't Schip een wijziging door. Martha is daar de vervanger van Borna Sosa, die net als Sutalo niet bij de selectie zit. Op het middenveld en voorin start Ajax met dezelfde namen als tegen Go Ahead. Jordan Henderson ontbreekt tegen RKC nog, de Engelse middenvelder wacht op zijn werkvergunning. Ook Chuba Akpom zit niet op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.