Opstelling Oranje: Koeman kiest voor Zirkzee, Timber en De Vrij

Reacties

Ronald Koeman heeft zijn basisopstelling voor het Nations League-duel in én met Hongarije bekendgemaakt. De bondscoach van het Nederlands elftal kiest in Boedapest voor Joshua Zirkzee als aanvalsleider.

Opstelling Oranje: Koeman kiest voor Zirkzee, Timber en De Vrij
Hongarije
Hongarije
86'
1 - 1
Nederland
Nederland

De vorige interlandperiode kregen Brian Brobbey en generatiegenoot Zirkzee allebei één wedstrijd de kans. Die kans grepen ze allebei met veel succes aan, waardoor Koeman alsnog in dubio was over de keuze in de spits. Zirkzee krijgt de voorkeur vrijdagavond, waardoor de aanvaller van Ajax op de reservebank begint.

Op het middenveld profiteert Quinten Timber van de afwezigheid van onder andere Jerdy Schouten, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. De aanvoerder van Feyenoord maakt zijn basisdebuut in Oranje. Hij vormt een middenveld met Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders.

Achterin keert de ervaren Stefan de Vrij terug in het hart van de defensie. De vorige periode ontbrak De Vrij nog, maar dit keert krijgt hij – net als op het EK in Duitsland – de voorkeur boven Matthijs de Ligt. Virgil van Dijk staat naast hem, terwijl Denzel Dumfries en Micky van de Ven de vleugelverdedigers zijn.

Opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Gravenberch, Timber, Reijnders; Simons, Zirkzee, Gakpo.

Bij Hongarije zullen alle ogen, zoals altijd, gericht zijn op Dominik Szoboszlai. De balvaardige aanvoerder heeft ook vanavond de band weer om bij de Hongaren. Milos Kerkez, een andere blikvanger die we nog kennen van AZ, moet met een blessure afhaken.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 11 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.