Opta plaatst vijf Spanjaarden en één Nederlander in beste elftal van het EK

Reacties

Statistiekenbureau Opta heeft de cijfers grondig geanalyseerd en op basis daarvan een elftal uitblinkers geformeerd van het voorbije EK. Ook statistisch was Spanje de beste ploeg van het EK: de winnaar is met vijf spelers afgevaardigd. De centrumspits is medetopscorer Cody Gakpo.

Opta plaatst vijf Spanjaarden en één Nederlander in beste elftal van het EK
© Pro Shots

Gakpo is natuurlijk niet een echte 'nummer negen', en wordt mede op die plek geposteerd omdat de geijkte topaanvallers geen geweldig toernooi hebben gespeeld. 'Gakpo is één van die spelers van een zeker kaliber die wél leverde. Hij werd medetopscorer en was de hoogst genoteerde Nederlander voor wat betreft doelpogingen, schoten op doel, gecreëerde kansen uit open spel en expected assists', valt te lezen.

De spelers achter hem zijn niet de minsten: de creatieve drietand van Spanje is in zijn volledigheid gehandhaafd gebleven. In dit elftal zal Gakpo aanvoer krijgen van Nico Williams, Dani Olmo en Lamine Yamal, de tovenaars van dienst bij de eindwinnaar. Verder aanwezig uit het keurkorps van Luis de la Fuente: Fabián Ruiz en Marc Cucurella.

De enige andere ploeg met meer dan één speler in het elftal is Duitsland. Toni Kroos en Joshua Kimmich werden beloond voor hun goede prestaties namens het gastland. Verder zijn er dus nog drie uitblinkers van andere landen: centraal achterin houden Marc Guéhi (Engeland) en Manuel Akanji (Zwitserland) de wacht voor de uitstekend keepende Giorgi Mamardashvili (Georgië).

Het team van Opta:

© Opta
Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.