Optimisme bij vrouwen Twente voor zware CL-clash: 'Zijn de underdog'

Reacties

De kop is eraf voor FC Twente Vrouwen, dat in de Champions League debuteerde met een zege op Celtic, maar nu tegenover Chelsea staat. Dat wordt een taaie klus, maar in Enschede heerst vertrouwen.

Optimisme bij vrouwen Twente voor zware CL-clash: 'Zijn de underdog'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 3
Chelsea
Chelsea

Twente doet voor het eerst mee in de Champions League en begon het prestigieuze toernooi uitstekend met een uitoverwinning op Celtic. Donderdagavond volgt een clash met Chelsea en op papier is Twente de underdog. 

'Vrezen wil ik het niet noemen. We hebben er veel zin in en hebben een plan klaarliggen voor wat we tegen Chelsea willen doen. Ik verwacht dat er kansen liggen. Het niveau van Chelsea, dan praat je wel over de top. Dat zal zeker anders zijn. Maar het is leuk om te kijken waar je staat', aldus aanvoerder Danique van Ginkel bij de NOS. 'We weten wat we van ze kunnen verwachten, maar het zal qua intensiteit zeker anders zijn. Als wij ons niveau halen aan de bal, kunnen wij altijd kansen creëren."

Ook trainer Joran Pot kent zijn plaats. 'We zijn de underdog, zo simpel is het, maar dat wil niet zeggen dat je geen kans hebt. We zijn er al superblij mee dat zo'n tegenstander deze kant op komt. Dat betekent dat wij goed aan de weg timmeren. Als wij ons niveau halen, kunnen we het Chelsea lastig maken. We moeten de kleine dingen waar we het over hebben gehad goed uitvoeren.' 

'We zijn hier niet alleen om een mooie wedstrijd te spelen, we willen uiteindelijk ook kijken of we een resultaat kunnen pakken. Zij kunnen zelf dominant spelen, maar Chelsea kan zich ook als een sluipmoordenaar terugtrekken en wachten tot er foutjes insluipen en daar gebruik van maken. Daar zijn ze heel sterk in.'

Twente en Chelsea treffen elkaar om 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.