Opvallend: Van Persie wisselt niet na 9-1 nederlaag

SC Heerenveen-trainer Robin van Persie heeft besloten niet in te grijpen na de 9-1 nederlaag van afgelopen zaterdag. De coach stuurt voor de inhaalwedstrijd tegen FC Twente dezelfde elf namen het veld in die hard onderuit gingen in Alkmaar.

FC Twente
FC Twente
2 - 0
sc Heerenveen

Heerenveen zakte in de tweede helft volledig door het ijs tegen AZ, dat liefst zevenmaal scoorde in de laatste 45 minuten. Na de wedstrijd steunde aanvoerder Luuk Brouwers de keuzes van zijn coach, Van Persie sprak zijn trots uit richting zijn spelers.

Het vertrouwen volgt ook enkele dagen later. Van Persie stuurt wederom Mickey van der Hart, Sam Kersten, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Oliver Braude, Luuk Brouwers, Simon Olsson, Espen van Ee, Ilias Sebaoui, Ion Nicolaescu en Jacob Trenskow het veld in.

De wedstrijd tussen Twente en Heerenveen werd eerder dit seizoen verzet vanwege de Europese verplichtingen van de formatie uit Enschede. Twente zal net als Heerenveen gebrand zijn op een resultaat, de club won al drie Eredivisie-duels op rij niet.