Oranje-kwelgeest Mbappé slaat al vroeg toe

Kylian Mbappé heeft opnieuw toegeslagen tegen het Nederlands elftal. Vrijdagavond had de aanvaller nog geen zeven minuten nodig om Frankrijk op voorsprong te zetten in het EK-kwalificatieduel met Nederland.

1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Oranje begon sterk aan de wedstrijd, maar kreeg al vroeg het deksel op de neus. De mannen van Ronald Koeman hadden veel balbezit in de openingsminuten en sloegen de eerste counter vakkundig af. Toch was het binnen tien minuten al raak. Jonathan Clauss kreeg alle ruimte om een voorzet te geven en Mbappé troefde Lutsharel Geertruida af om de 0-1 binnen te werken.

Voor Mbappé is het alweer zijn vijfde treffer tegen het Nederlands elftal. In de 4-0 nederlaag van Oranje tegen de Fransen eerder in deze EK-kwalificatiecyclus maakte de ster van Paris Saint-Germain er ook al twee. Daarmee is hij echter nog lang geen recordhouder. Vivian Woodward maakte lang geleden ooit dertien goals tegen Nederland. Mbappé is nu wel op gelijke hoogte gekomen met Burak Yilmaz, die eveneens vijf keer scoorde tegen Oranje.

Voor Mbappé was het tevens zijn 41ste doelpunt voor het nationale team van Frankrijk. Daarmee staat hij nu op gelijke hoogte met Michel Platini. Olivier Giroud is all-time topscorer met 54 treffers.