Oranje op Rapport 2024: PSV onder- en bovenaan op tussenbalans

Reacties

Na elke interland van het Nederlands elftal deelt VI rapportcijfers uit aan de internationals die minimaal dertig minuten maakten. Na veertien gespeelde wedstrijden en nog twee interlands te gaan maakt VI de tussenbalans op voor het voetbaljaar 2024. Veertien internationals kregen genoeg cijfers voor een plek op de voorlopige ranglijst.

Oranje op Rapport 2024: PSV onder- en bovenaan op tussenbalans
© Pro Shots

De koploper op de tussenbalans is een opvallende. Jerdy Schouten van PSV staat over 2024 op een gemiddelde van 6,73. De middenvelder kreeg in de eerste wedstrijd van 2024 (tegen Schotland) geen rapportcijfer omdat hij de hele wedstrijd op de bank zat en miste ook de laatste twee duels na een afmelding in de huidige interlandperiode. Schouten kreeg dit jaar liefst zesmaal een 7 als rapportcijfer, op het EK tegen Roemenië was hij de uitblinker met een 8.

Niet ver achter hem staat een speler die in 2024 wat minder vaak in actie kwam voor Oranje. Ryan Gravenberch is de revelatie van de afgelopen maanden en blonk vooral in de afgelopen interlandperiode uit. Met een 7,5 en een 8 in de thuiswedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Duitsland voetbalde de middenvelder van Liverpool zijn rapportcijfer voor een groot deel bij elkaar in Nederland zelf. Tegen Hongarije en Duitsland (uit) deelde Gravenberch dan weer in de malaise met een 5 en een 6.

Een PSV-middenvelder staat aan de bovenkant van de tussenbalans, maar ook aan de onderkant vinden we een middenvelder terug die onder contract staat in Eindhoven. Joey Veerman kon maar moeilijk imponeren in 2024 en kreeg voor zijn duels onder bondscoach Ronald Koeman een 5,7 gemiddeld. In de oefenwedstrijd tegen IJsland blonk hij nog uit met een 7,5, maar zijn prestaties op het EK lieten te wensen over.

Bekijk hieronder de volledige lijst met gemiddeldes. Een international moet minimaal viermaal een cijfer hebben gekregen om in onderstaande lijst opgenomen te worden. Spelers als Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Micky van de Ven en Quinten Timber ontbreken om deze reden.

International Gemiddelde
Jerdy Schouten 6,73
Ryan Gravenberch 6,60
Bart Verbruggen 6,58
Nathan Aké 6,55
Virgil van Dijk 6,54
Cody Gakpo 6,33
Stefan de Vrij 6,33
Tijjani Reijnders 6,12
Donyell Malen 6,00
Matthijs de Ligt 6,00
Xavi Simons 5,96
Denzel Dumfries 5,95
Memphis Depay 5,80
Joey Veerman 5,70
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.