Oranje op Rapport: Gravenberch de grote uitblinker, Brobbey grijpt kans

Reacties

Ryan Gravenberch was dinsdagavond de grote uitblinker in het Nations League-duel met Duitsland (2-2). De 22-jarige middenvelder van Liverpool kreeg een 8 voor zijn optreden in de Johan Cruijff Arena.

Oranje op Rapport: Gravenberch de grote uitblinker, Brobbey grijpt kans
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Duitsland
Duitsland

Gravenberch mocht afgelopen zomer nog van geluk spreken dat hij door blessures op het middenveld mee mocht naar het EK, maar heeft na de komst van Arne Slot bij Liverpool een transformatie ondergaan. Dat bleek zaterdag al tegen Bosnië-Herzegovina en dinsdag tegen Duitsland opnieuw. Zo oogstte de ex-Ajacied lof met een loepzuivere pass over vijftig meter op Xavi Simons.

Waar Gravenberch het hoogste cijfer krijgt van alle internationals die minstens een half uur in actie kwamen, maakte Matthijs de Ligt een slechte beurt: een 5. De verdediger van Manchester United kreeg het vertrouwen van Ronald Koeman, maar leidde de gelijkmaker van Duitsland en met balverlies op eigen helft. In de rust werd hij afgelost door debutant Jan Paul van Hecke.

In de schaduw van Gravenberch greep ook Brian Brobbey zijn kans in de spits. Zoals Joshua Zirkzee zaterdag verdienstelijk speelde tegen Bosnië-Herzegovina, zo gold dat nu ook voor Brobbey. De 22-jarige spits van Ajax was voortdurend aanspeelbaar en was in die rol betrokken bij beide doelpunten van het Nederlands elftal. Koeman heeft dus wat te kiezen centraal voorin. 

Rapportcijfers Oranje

Speler Cijfer
Bart Verbruggen 7
Denzel Dumfries 6,5
Matthijs de Ligt 5
(46. Jan Paul van Hecke) 6,5
Virgil van Dijk 7
Nathan Aké 6
(45. Jurriën Timber) 7
Jerdy Schouten 6
(46. Quinten Timber) 7
Tijjani Reijnders 7
Ryan Gravenberch 8
Xavi Simons 7
(74. Lutsharel Geertruida) -
Brian Brobbey 7
(82. Wout Weghorst) -
Cody Gakpo 6
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.