Oranje op Rapport: Nederland zakt voor rust finaal door het ijs

Na een letterlijk kansloze eerste helft is Nederland maandagavond in de Nations League tegen een nederlaag opgelopen op bezoek bij Duitsland. In dit bericht vind je de beoordelingen van Voetbal International.

Duitsland
Duitsland
1 - 0

Oranje begon het tweede duel met Duitsland in de Nations League dramatisch. In München schoot de ploeg van Ronald Koeman in de eerste helft geen enkele keer op doel, bovendien hadden de Nederlanders slechts één balcontact in het strafschopgebied. Rafael van der Vaart gaf tijdens zijn rustanalyse aan zich te schamen voor het Nederlands elftal.

Het enige positieve was dat het halverwege nog 0-0 stond, ook omdat een vroege treffer van Jamie Leweling werd afgekeurd omdat er buitenspel aan vooraf ging. Na ruim een uur was het alsnog raak voor de debutant bij de Duitsers, die met een kiezelhard schot de 1-0 op het bord zette. Via Xavi Simons en Donyell Malen kreeg Oranje daarna nog kansen op de 1-1, maar gezien de wanprestatie voor rust zou een punt niet verdiend zijn voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.