Oranje-opstelling niet op de schop tegen Roemenië: 'Geen reden voor paniek'

Reacties

Ronald Koeman is niet van plan om de basiself van het Nederlands elftal overhoop te gooien tegen Roemenië. De bondscoach stelt dat er niet al te veel reden is om veel veranderingen door te voeren. Ook werd besproken of Daley Blind een rol op het middenveld kan krijgen.

Oranje-opstelling niet op de schop tegen Roemenië: 'Geen reden voor paniek'
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Tijdens het duel met Oostenrijk moest Koeman al vroeg in de wedstrijd een aantal wijzigingen doorvoeren. Dat de bondscoach tegen Roemenië wat gaat wijzigen sluit hij niet uit, maar veel mutaties hoeven we niet te verwachten.

'Er gaat niet veel veranderen. Daar is ook geen reden voor', aldus Koeman tegenover de NOS. De bondscoach roept vooral op tot geen paniek. 'Natuurlijk was het niet goed, maar er is geen reden voor paniek. We zijn al een langere periode bij elkaar en het kan ook een keer tegenvallen.'

Koeman over de makkelijke kant van het Oranje-schema

Koeman stelt ook dat hij keuzes maakt op basis van wat hij heeft en wat hij ziet. Denzel Dumfries is hersteld van zijn blessure en de kans dat Joey Veerman opnieuw in de basis mag starten is klein. Of de middenvelder van PSV het wel zou kunnen opbrengen om te spelen? 'Ik denk het wel, ik weet het niet', aldus Koeman, geciteerd door de NOS.

Blind op het middenveld?
Aangezien Koeman maar vijf echte middenvelders tot zijn beschikking heeft, wordt de naam van Blind hier en daar aan het middenveld gelinkt. Als het aan de bondscoach ligt, gaat dat niet gebeuren. 'Ik zie dat anders en ik beslis', is hij duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.