Oranje Quiz: wie deden mee in deze doelpuntrijke duels met Hongarije?

Reacties

Het Nederlands elftal speelt vrijdag voor het eerst in elf jaar weer tegen Hongarije. VI gaat terug naar de vier confrontaties van begin vorig decennium, toen er alles bij elkaar 26 doelpunten vielen in vier kwalificatieduels. 

Oranje Quiz: wie deden mee in deze doelpuntrijke duels met Hongarije?
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
Vr 11 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Daarvan kwamen er 21 op naam van Oranje, dat tijdens de laatste confrontatie onder leiding van Louis van Gaal liefst acht keer scoorde richting het WK 2014 in Brazilië. Dat duel met Hongarije (8-1) wordt nog altijd herinnerd als interland waarin de topscorerstitel aller tijden van het Nederlands elftal voor het laatst verwisselde.

Op weg naar het EK 2012 trof Oranje de Hongaren twee keer in vier dagen en stelde bondscoach Bert van Marwijk grotendeels dezelfde namen op. In Boedapest pakte dat getuige een 4-0 zege goed uit, vier dagen later greep Nederland pas in de slotfase de drie punten (5-3). Zoltán Gera liet De Arena schrikken met de 1-2 en de 3-3.

Of het aanstaande duel met Hongarije weer bol staat van spektakel, zullen we vrijdag zien. In aanloop naar die wedstrijd is het aan jullie de taak om te raden wie onder Van Marwijk en Van Gaal in actie kwamen tegen de Hongaren. Met hun toenmalige club, positie en rugnummer geven we de nodige hints weg. Veel plezier!

Spelers met een sterretje scoorden tegen Hongarije, spelers met een pijltje achter hun naam vielen in.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.