Oranje treft nieuwe scheidsrechter, Ajax, AZ, Feyenoord en PSV kennen hem wel

Reacties

De Slowaak Ivan Kruzliak is aangesteld om de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal in goede banen te leiden. De scheidsrechter fluit in Berlijn het duel met Oostenrijk.

Oranje treft nieuwe scheidsrechter, Ajax, AZ, Feyenoord en PSV kennen hem wel
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Voor Kruzliak wordt het zijn tweede wedstrijd op dit EK, eerder floot hij de wedstrijd Schotland - Zwitserland. In dat duel deelde hij vijf gele kaarten uit. Het wordt de eerste keer dat de arbiter uit Slowakije een interland van het Nederlands elftal fluit. Landgenoten Branislav Hancko en Jan Pozor zijn de assistent-scheidsrechter, Irfan Peljto uit Bosnië-Herzegovina is vierde official.

Oranje is dus niet bekend met Kruzliak, de traditionele topdrie uit de Eredivisie des te meer. Hij floot zes wedstrijden van Ajax, twee van Feyenoord en vier van PSV. In al die wedstrijden deelde Kruzliak geen enkele keer een rode kaart uit. AZ kan de Slowaak ook nog kennen overigens, vorig seizoen floot hij de halve finale van de Conference League tegen West Ham United, waarin de Alkmaarders sneuvelden in het zicht van de haven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.