Oranje-trio van Liverpool doet jarige Slot klinkende zege in San Siro cadeau

Reacties

Arne Slot heeft op zijn 46ste verjaardag een prachtig cadeau gehad van zijn ploeg. Liverpool won namelijk knap bij AC Milan en kende een uitstekend begin in de Champions League. Virgil van Dijk kwam tot scoren.

Oranje-trio van Liverpool doet jarige Slot klinkende zege in San Siro cadeau
AC Milan
AC Milan
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Onder toeziend oog van diverse sterren uit het verleden, zoals Clarence Seedorf, Zlatan Ibrahimovic en Kaká, stond een Europese klassieker op het programma in San Siro. De twee clubs die ná Real Madrid de meeste Champions League-zeges boekten, troffen elkaar. En daarbij ging de gedachte natuurlijk ook naar 2005, toen Liverpool na een heroïsche comeback de finale in Istanbul won na strafschoppen. Twee jaar later nam Milan revanche.

Vier Nederlanders stonden dinsdagavond aan de aftrap. Slot had een plaats ingeruimd voor Cody Gakpo, terwijl hij wederom een beroep deed op aanvoerder Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch. Tijjani Reijnders ontving zijn ploeggenoten van Oranje in het shirt van Milan. Hij mocht ook als eerste juichen, want al na ruim twee minuten nam Milan de leiding. Christian Pulisic schoot de bal hard langs Alisson en bezorgde Slot een vervelend begin van zijn Champions League-debuut voor Liverpool: 1-0.

Orde op zaken via centraal duo
Nadat Reijnders een schot op het dijbeen van Van Dijk zag belanden, nam Liverpool het initiatief over. The Reds schroefden het tempo op en stelden snel orde op zaken. Mohamed Salah trof eerst nog de lat, maar Ibrahima Konaté sloeg even later wél toe. Trent Alexander-Arnold vond het hoofd van de Franse verdediger, nadat doelman Mike Maignan de bal miste. Konaté kopte raak en bracht de stand weer in evenwicht (1-1).

Het was een signaal aan Milan, want Liverpool denderde door. Weer raakte Salah de lat, maar wéér bleek het een voorbode van wat zou komen. Uit een hoekschop van Kostas Tsimikas was het Van Dijk die boven iedereen uit wist te torenen. De aanvoerder knikte de bal, tijdens zijn vijftigste wedstrijd in de Champions League, tegen de touwen. Daardoor had Liverpool het nog voor de rust volledig omgedraaid: 1-2.

Kers op de taart
In de tweede helft had Liverpool de regie ook volledig in handen. Gravenberch en Gakpo stonden aan de basis van de kers op de verjaardagstaart van Slot, die zijn ploeg verder uit zag lopen. Via het Nederlandse duo werd Dominik Szoboszlai bereikt, waarna de Hongaar het duel in een plooi legde (1-3). Daardoor is het tijdperk van Slot als manager van Liverpool in de Champions League uitstekend begonnen en heeft de jarige job de zure nasmaak van de thuisnederlaag tegen Nottingham Forest weg kunnen spoelen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.