Oranje verzamelt: dit is het programma van het Nederlands elftal

Reacties

Het Nederlands elftal is maandagmiddag bijeen gekomen om zich voor te bereiden op de oefenduels met Schotland en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman gebruikt die wedstrijden als voorbereiding op het EK van komende zomer.

Oranje verzamelt: dit is het programma van het Nederlands elftal
© Pro Shots

Over minder dan drie maanden staat voor Oranje het eerste EK-duel met de winnaar van de play-offs uit Path A voor de deur (16 juni). Om beslagen ten ijs te komen in een groep met verder Frankrijk en Oostenrijk als tegenstanders, komen de mannen van Koeman deze week nog een keer bij elkaar voordat na dit seizoen de echte voorbereiding op het EK begint.

Maandag geeft de bondscoach vanaf 16.30 uur eerst een persconferentie, voordat om 17.30 uur de eerste training op het programma staat op de campus in Zeist. Richting het oefenduel met Schotland van komende vrijdag staan ook dinsdag, woensdag en donderdag nog trainingen gepland. Donderdag blikt Koeman vooruit op de wedstrijd van vrijdag.

'Met deze Oranje-selectie kan Koeman alle kanten op'

Volgende week dinsdag wacht in Frankfurt vervolgens het oefenduel met gastland Duitsland. Het Nederlands elftal blijft na de thuiswedstrijd tegen Schotland in de Johan Cruijff Arena tot maandagmiddag nog in Nederland, voordat het afreist naar Frankfurt. Een dag later is Duitsland om 20.45 uur de tegenstander in het Deutsche Bank Park.

Tv
De NOS zendt beide oefenwedstrijden van het Nederlands elftal live uit op televisie. Vrijdagavond is Nederland - Schotland te zien op NPO 3, inclusief een voor- en een nabeschouwing. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland is op dinsdag 26 maart rechtstreeks te volgen op NPO 1. De NOS heeft ook de uitzendrechten voor de EK-duels van komende zomer.

Vr 22 mrt.

Di 26 mrt.

Selectie Oranje

Doel: Marco Bizot (Stade Brest), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq)

Aanval: Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (1899 Hoffenheim)

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.