Oranje Vrouwen winnen van Onder-19 na beladen middag

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben donderdagmiddag in een oefenwedstrijd met 4-1 gewonnen van het vrouwenelftal Onder-19. De wedstrijd werd gespeeld in Horst, nadat de oorspronkelijke locatie in Escharen onbespeelbaar werd bevonden.

Oranje Vrouwen winnen van Onder-19 na beladen middag
© Pro Shots

Het veld in het Brabantse dorp lag bezaaid met stukjes glas en steen, het gevolg van herstelwerkzaamheden aan het veld. Spelers en stafleden probeerden het veld aanvankelijk nog van het glas en steen te ontdoen, maar de medische staf concludeerde dat de ondergrond niet veilig was. De Leeuwinnen zetten vervolgens koers naar Horst, waar Oranje in een hotel verblijft.

De Leeuwinnen speelden vier keer een half uur, waarbij het elftal na een uur werd vervangen. Heel makkelijk ging het de ploeg van bondscoach Andries Jonker overigens niet af, zag NU.nl. Oranje nam via Lieke Martens en Jill Baijings de leiding. Fieke Kroese scoorde voor de Onder-19, waarna Sherida Spitse en Fenna Kalma (penalty) de eindstand bepaalden op 4-1.

Jonker maakt vrijdag zijn definitieve selectie voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland bekend. De groep moet uit 23 spelers bestaan, waarbij er een extra veldspeler en extra keeper mee mogen als reserves. De Leeuwinnen oefenen zondag nog in Kerkrade tegen België.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.