Oranje werkt met geheel fitte selectie toe naar duel met Hongarije

Reacties

Het Nederlands elftal werkt met een fitte selectie toe naar het duel in de Nations League met Hongarije. Waar de bondscoach vlak voor en na het bekendmaken van de selectie afmeldingen kreeg, is dat nu niet het geval. Alle geselecteerde spelers kunnen minuten maken tegen de Hongaren.

Oranje werkt met geheel fitte selectie toe naar duel met Hongarije
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
Vr 11 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Zonder Teun Koopmeiners, Jurriën Timber, Jan Paul van Hecke, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Wout Weghorst en de nog niet geheel fitte Frenkie de Jong werkt Koeman deze week toe naar de duels met Hongarije en Duitsland. Daar zijn geen extra zorgenkindjes bijgekomen, want op de vraag of iedereen fit is voor het duel met de Hongaren antwoordde de bondscoach volmondig 'ja'.

Dat iedereen fit is, betekent niet dat mogelijke blessures helemaal geen thema zijn binnen de selectie van Oranje. Koeman heeft enkele spelers tot zijn beschikking die niet alles spelen bij hun club. Daar is Denzel Dumfries, die ook aanschoof in Budapest, er een van. Als de situatie het toelaat, houdt de bondscoach rekening met de fitheid van spelers middels wissels.

'Denzel zit hier, die heeft niet veel gespeeld. Maar hij is oersterk en kan het wel aan', grapte Koeman, die daarna een serieuze toon aanslaat over het sparen van spelers. 'Je praat erover en denkt erover na. Als de mogelijkheid er is, dan wil je meedenken. Maar dat deden we bijvoorbeeld ook met Aké, die wisselden we na een uur tegen Bosnië. Tegen Duitsland raakte hij alleen in de eerste helft geblesseerd. Je kan niet alles voorkomen.'

Wat verwacht Koeman van Hongarije?
Wat Koeman van Hongarije verwacht, weet hij nog niet zo goed. De bondscoach schetst twee scenario’s. 'Als ze hetzelfde gaan doen dan tegen Duitsland, dan wordt het een heel aantrekkelijke wedstrijd', grinnikte de bondscoach. 'Dan worden wij hoog onder druk gezet en dan moeten we zien hoe we daar mee omgaan. Het kan ook zo zijn dat ze ons opvangen in een blok. Dan zullen we heel scherp moeten zijn op de momenten dat we moeten verdedigen.'

Dat laatste scenario zal waarschijnlijk het geval zijn. Marco Rossi, de bondscoach van Hongarije, gaf al een deel van zijn wedstrijdplan weg in de persconferentie van donderdagmiddag. Om 20.45 uur trappen Oranje en Hongarije vrijdagavond af in Budapest.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.