Osman is voor Feyenoord de bonus van de Wieffer-deal

Reacties

Ibrahim Osman wordt nog deze week Feyenoorder. De negentienjarige buitenspeler wacht tot Brighton & Hove Albion samen met zijn nieuwe club Feyenoord de laatste details heeft ingevuld in het huurcontract. De Engelsen zullen niet alles, maar wel een groot deel van het salaris van de aanvaller voor hun rekening blijven nemen. Er zit geen optie tot koop opgesloten in de huurovereenkomst.

Osman is voor Feyenoord de bonus van de Wieffer-deal
© Pro Shots

Feyenoord ziet Osman als een buitenkansje. De naam van de Ghanees kwam op tafel toen de Rotterdammers met Brighton onderhandelen over Mats Wieffer, die voor dertig miljoen de omgekeerde weg bewandelde. Feyenoord zag het zitten in Facundo Buoannotte, maar begreep al snel dat dit een moeilijk verhaal zou worden met interesse van clubs uit de Premier League.

Daarop raakte Osman in beeld. Brighton kocht hem in januari voor zestien miljoen pond van het Deense Nordsjaelland. Ook West Ham United waagde een poging voor de snelle linkerspits. Osman speelde nog geen minuut in de Premier League en stond open voor een huurdeal toen Brighton voor dertig miljoen euro Yankuba Minteh overnam van Newcastle United.

Brian Priske is een groot voorstander van de komst van Osman. Hij ziet de snelheid van de Ghanees als een extra wapen. Osman is een linkerspits, maar kan ook rechts en centraal spelen. Feyenoord op zijn beurt is ook tevreden, doordat het voor relatief weinig geld een seizoen lang de beschikking heeft over een aanvaller met Premier League-potentie. Dat geldt ook voor Hugo Bueno, de linkervleugelverdediger die Feyenoord – ook zonder koopclausule – huurt van Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.