Oud-speler Barnet vertelt hilarische anekdote over komst Davids

Reacties

In deze weken zijn de verslaggevers van Voetbal International dag en nacht bezig om u te voorzien van transfernieuws. Toch gaat er zo nu en dan iemand anders met een primeurtje lopen, en dat kan tot geweldige taferelen leiden. Moses Duckrell, oud-jeugdspeler van Barnet, deelde een heerlijk verhaal over de komst van Edgar Davids naar The Bees.

Oud-speler Barnet vertelt hilarische anekdote over komst Davids
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Duckrell, wiens voetbalcarrière zich later vooral in Scandinavië zou afspelen, was in 2012 een zestienjarige jeugdspeler bij de club uit Noord-Londen, die ineens wereldnieuws werd. Het leek een grap dat de grote Edgar Davids, winnaar van de mooiste en grootste trofeeën, zich daadwerkelijk zou melden in het doorleefde (en inmiddels afgebroken) Underhill Stadium. Het was toch echt zo, en Duckrell had de primeur, zo vertelde hij schaterlachend op Sky Sports.

'Ik hoorde van één van de jeugdtrainers dat Davids speler-manager zou worden. Dus wat deed ik? Nou, ik pakte mijn telefoon erbij en zette het op Twitter. Nou, ik kreeg de BBC op m'n dak, Sky Sports. Ja, ik had het nieuws naar buiten gebracht', herinnert Duckrell zich. Even later kreeg hij nog een keertje telefoon, van de manager van Barnet Onder-21.

'Ik dacht dat-ie me bij de selectie ging halen. Hij vroeg hoe het met me ging. Dat was allemaal goed. Toen vroeg hij of ik die Tweet had geplaatst. Ik zei vol trots dat ik dat was, hij ging nog viraal ook. Hij begon te schelden: you stupid f****** idiot! Dat heeft me wel een standje gekost, ja. Ze hebben me bijna weggeschopt uit de opleiding. Ik mocht blijven toen ik mijn excuses had aangeboden aan de voorzitter.'

Duckrell wist als voetballer verder nooit naam te maken. Davids, die destijds in Londen woonde, was inderdaad anderhalf jaar speler-manager bij de club. Erg succesvol was de laatste halte niet, zeker niet afgezet tegen de enorme triomfen die hij in vooral Amsterdam en Turijn beleefde.

Het bijzondere hoofdstuk van Davids bij Barnet was in 2018 voer voor deze reconstructie:

Bekijk hier al onze video's
Meer Barnet
Meer over Barnet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.