Oud-speler Roda bezorgt Club valse start van Belgische competitie

Reacties

Club Brugge heeft bij de ouverture van de Pro League meteen punten ingeleverd. De kampioen kwam vrijdagavond in eigen huis niet voorbij KV Mechelen. Patrick Pflücke (ex-Roda JC Kerkrade) bepaalde de eindstand op 1-1.

Oud-speler Roda bezorgt Club valse start van Belgische competitie
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Mechelen
Mechelen

Nadat Club vorige week al de Super Cup verloor van bekerwinnaar Union Sint-Gillis, startte de ploeg van Nicky Hayen nu aan de competitie. Die begint in België al een paar jaar in juli, om tijd genoeg te hebben voor een volledige reguliere competitie en play-offs. Beide ploegen leken nog niet op volle kracht: de eerste helft voltrok zich in een laag tempo, al werd Club in het laatste kwartier voor rust wel sterker. Raphael Onyedika kwam het dichtst bij een doelpunt.

Na rust was het wel snel raak. Joaquin Seys opende de score, de jongeling had geluk dat de Mechelse doelman Ortwin De Wolf matig reageerde op zijn schot. De VAR keek nog even of Christos Tzolis (ex-FC Twente) hinderlijk buitenspel liep en oordeelde uiteindelijk van niet. Halverwege de tweede helft trok Malinwa de stand gelijk. Petter Dahl deed goed voorbereidend werk, Pflücke schoot kalm binnen.

Aan de blauw-zwarten om een versnelling hoger te schakelen: Mechelen toonde zich content met een punt. De ploeg van Hayen kreeg het alleen lang niet voor elkaar om het tempo op te voeren. In de slotfase voltrok zich nog bijna een stunt én een taalkundig hoogstandje, maar KV Mechelen kon niet profiteren van een slordigheidje van Brugge-speler Brandon Mechele.

Aan de overkant teisterde Gustaf Nilsson, weggeplukt bij Union, nog de lat. Helemaal aan het eind van de wedstrijd werden De Kakkers echt in het defensief gedwongen, maar ze hielden stand. Net als in de beide ontmoetingen tussen beide ploegen vorig seizoen, bleef het ook nu bij een remise. Een valse start, kortom, voor Club Brugge, dat het zonder de geblesseerde Bjorn Meijer moest stellen. 

In de eerste speelronde in België speelt runner-up Union zaterdag bij promovendus FCV Dender. Nummer drie Anderlecht ontvangt Sint-Truiden. De topper van het weekend is op zondag: RC Genk krijgt Standard Luik over de vloer. Volgende week wacht Club meteen de uitbeurt met de Luikenaars, Mechelen speelt Achter de Kazerne tegen Westerlo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.