Oudste zoon Zidane kiest voor opvallende stap in zijn carrière

Reacties

Enzo Zidane vervolgt zijn loopbaan in Marokko. De oudste zoon van Real Madrid-trainer Zinedine Zidane gaat voor Wydad Casablanca spelen.

Oudste zoon Zidane kiest voor opvallende stap in zijn carrière
© Pro Shots

Enzo, die heeft gekozen voor Enzo Fernández als zijn voetbalnaam om de vergelijkingen met zijn beroemde vader zoveel mogelijk te vermijden, is afkomstig uit de jeugdopleiding van Real en reikte tot het eerste elftal. Daarin speelde hij slechts één wedstrijd, waarin hij wel direct wist te scoren. Enzo droeg zijn steentje bij aan de 6-1 bekerzege op CyD Leonese in november 2016.

De aanvallende middenvelder stapte na het seizoen 2016/17 transfervrij over naar Alavés, waar een doorbraak ook al uitbleef. Vervolgens kwam Enzo terecht in Zwitserland (bij Lausanne-Sport), weer in Spanje (bij Rayo Majadahonda), in Portugal (bij CD Avés) en opnieuw in Spanje (bij Almería). Voor laatstgenoemde club kwam hij in een halfjaar tijd niet verder dan vier optredens.

In de zoektocht naar een nieuwe kans is Enzo nu uitgekomen in Marokko. De inmiddels 25-jarige Fransman gaat aan de slag bij Wydad Casablanca, dat in het afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Marokkaanse competitie. De topclub werd twintig keer kampioen van het Noord-Afrikaanse land en hoopt met Enzo aan boord op een volgende landstitel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.