Ould-Chikh is terug bij FC Volendam na verwijderen van tumor

Reacties

Bilal Ould-Chikh heeft zaterdagmiddag in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van RKAV Volendam zijn rentree gemaakt. De aanvaller van FC Volendam is terug na een maandenlange afwezigheid, nadat er een goedaardige tumor in zijn onderrug was ontdekt.

Ould-Chikh is terug bij FC Volendam na verwijderen van tumor
© Pro Shots

Ould-Chikh (26) was een van de lichtpuntjes in het donkere seizoen dat Volendam vorig jaar beleefde, maar kon zijn ploeg in de laatste weken niet meer helpen in de (achteraf mislukte) degradatiestrijd. De aanvaller had last van zijn rug en dat bleek na onderzoek te komen door een zeldzame tumor. Die werd operatief verwijderd.

Hierna begon Ould-Chikh aan zijn herstel, fysiek én mentaal, en nu is hij weer terug. De aanvaller trainde alweer even mee bij de ploeg van Rick Kruys en kwam zaterdag voor het eerst sinds 17 maart weer in actie. Ould-Chikh deed ongeveer twintig minuten mee in de oefenwedstrijd tegen RKAV Volendam en leverde in de uiteindelijke 3-0 zege de assist op de 2-0.

'Het gaat goed', liet Ould-Chikh na afloop van zijn terugkeer op het veld weten. 'Ik ben weer helemaal pijnvrij, anders had ik het risico ook niet genomen en was ik nog niet teruggekeerd. Het voelt fijn; nu is het zaak om weer helemaal fit te worden.'

In maart 2024, vóórdat er kanker was geconstateerd bij Ould-Chikh, sprak hij uitgebreid over zijn carrièreverloop en toekomstplannen:

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer B. Ould-Chikh
Meer over B. Ould-Chikh
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.