Owen en Casillas helpen Real aan winst

Groot waren de vraagtekens die kenners zetten bij de komst van Michael Owen naar Real Madrid, maar de Engelse spits forceerde wel de beslissing in het eerste duel van dit seizoen.

Op bezoek bij Real Mallorca, waar Arnold Bruggink buiten de selectie was gelaten, begon Michael Owen op de bank, zodat er in het veld niets viel waar te nemen van de drie zomerse aankopen van de Madrileense ploeg. Immers Jonathan Woodgate en Walter Samuel ontbraken door blessures. Toch had coach José Antonio Camacho Iván Helguera overgeheveld naar het middenveld, en de taken in het defensieve centrum overgelaten aan Pavon en Raúl Bravo.

Die andere Raúl, aanvaller en aanvoerder van de Madrilenen, moest zich halverwege de eerste helft laten wisselen met een heupblessure. Owen was zijn vervanger, blijkbaar staat de kleine Engelsman hoger in de pikorde dan Fernando Morientes.

Owen bewees het gelijk van zijn coach, want in de zeer matte wedstrijd was de voormalig Liverpudlian van doorslaggevende waarde. In de zesde minuut na rust glipte hij op rechts het strafschopgebied in en zocht en vond Ronaldo met een slimme pass bij de tweede paal. De Braziliaan rondde zeer nonchalant af met zijn borst: 1-0.

De goal was eigenlijk het enige hoogtepunt. Beide ploegen creëerden een handvol kansen, maar maakten voetballend nimmer indruk. Mallorca was enkele keren dichtbij een gelijkmaker, maar de sterk acterende Iker Casillas (foto) was niet te kloppen.