Paixão speelt tegen NEC, Ivanusec op de bank bij Feyenoord

Reacties

Bij Feyenoord is het dit seizoen vaak de vraag wie de vleugels bemannen. Bij de hervatting van de Eredivisie tegen NEC krijgen Javairô Dilrosun en Igor Paixão zondagmiddag de kans. Luka Ivanusec zit op de bank.

Paixão speelt tegen NEC, Ivanusec op de bank bij Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

'Het ligt dicht bij elkaar op zijn positie', vertelde Slot bij ESPN over Ivanusec. 'Voor de winterstop speelden Dilrosun en Paixão, waarbij Paixão ook nog scoorde. Ivanusec is een voorbeeld van iemand die moet wennen aan de intensiteit van de competitie en het spel van Feyenoord. Zijn blessure hielp daar niet bij. Hij is alleen niet bij de pakken neer gaan zitten, dat zegt iets over zijn karakter. Wat er beter kan? Vooral zijn spel zonder bal. In het drukzetten en de intensiteit.'

Vanzelfsprekend wordt de aanval van Feyenoord geleid door Santiago Giménez. Ook de andere namen in de basis van Slot zijn weinig verrassend. In de achterste linie staan Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Gernot Trauner en Quilindschy Hartman. Op het middenveld opteert Slot opnieuw voor Quinten Timber, Calvin Stengs en Mats Wieffer. Justin Bijlow verdedigt uiteraard het doel.

Door interlandverplichtingen - Azië Cup en Afrika Cup - zijn Alireza Jahanbakhsh, Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh niet inzetbaar bij de landskampioen.

De achterstand van Feyenoord op de nog foutloze koploper PSV bedraagt liefst dertien punten. Bij een overwinning op NEC knabbelen de Rotterdammers iets af van die nadelige marge. De wedstrijd tussen Feyenoord en NEC kent 16.45 uur als aanvangstijdstip en wordt geleid door Sander van der Eijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.