Parkeer de bus 2.0: Volendam met extreem laag balbezit tegen Feyenoord

Reacties

FC Volendam was donderdagavond erg dicht bij een resultaat tegen Feyenoord en dat bereikte de huidige hekkensluiter van de Eredivisie met een zeer verdedigende insteek. Sinds 2011 was er geen enkele club die een lager balbezitpercentage had na een volledige wedstrijd.

Parkeer de bus 2.0: Volendam met extreem laag balbezit tegen Feyenoord
© Pro Shots

Crisisclub Volendam speelde onder interim-trainer Michael Dingsdag met vijf man achterin en loerde op de counter. Hoewel het plannetje tot aan de derde minuut van de extra tijd werkte, leverde het weinig rooskleurige statistieken op.

Volendam eindigde de wedstrijd met 16,47 procent van het balbezit. Een flinke 'verbetering' van de slechtste balbezitscore van dit seizoen, dat ook al in handen van Volendam was.

Clubs met het minste balbezit in het seizoen 2023/24

Club Tegenstander Balbezit
FC Volendam Feyenoord 16,47%
FC Volendam PSV 24,46 %
RKC Waalwijk Feyenoord 24,87 %
NEC AZ 26,07 %
Fortuna PSV 27,09%

In de afgelopen tien seizoenen is er geen enkele club geweest die minder balbezit had dan Volendam op de donderdagavond in Rotterdam-Zuid. Het leverde, in tegenstelling tot vorig seizoen, geen succes op. In het seizoen 2022/23 kwam Volendam in de thuiswedstrijd tegen Ajax op een soortgelijk percentage uit, toen sleepte de club wél een 1-1 gelijkspel over de streep.

Een Eredivisie-record is de 16,47 procent balbezit van Volendam niet. In 2011 verloor Excelsior onder trainer John Lammers met 4-1 van Ajax, waar Frank de Boer toen nog coach was. Jan Vertonghen (tweemaal), Miralem Sulejmani en Nicolás Lodeiro profiteerden van het vele balbezit, Excelsior sloot het duel af met een balbezitpercentage van 16,37.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.