Parrott schiet zichzelf de boeken in: 'Dit was echt genieten'

Reacties

Troy Parrott stond voor zaterdag nog droog, maar dat is na de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen anders. De Ierse spits van AZ scoorde liefst vier keer in de recordzege van de Alkmaarders. Parrott stond in de tweede helft met veel plezier op het veld.

Parrott schiet zichzelf de boeken in: 'Dit was echt genieten'
© Pro Shots
AZ
AZ
9 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

'Dit was echt genieten', begon Parrott bij ESPN. 'Als je na de interlandperiode weer begint, weet je soms niet helemaal hoe het gaat lopen. In de eerste helft waren we ook niet top, daarna wel. Dan is het genieten om te spelen.'

AZ had voor zaterdag pas vijf keer gescoord in vier Eredivisie-wedstrijden en Parrott nog geen enkele keer, maar daar maakte de Ier zich geen zorgen om. 'Als spits wil je altijd scoren en het is teleurstellend als dat niet lukt, maar ik had geen stress. Het hoort erbij, je kan niet altijd perfect spelen. Ik geloof in mezelf en het team.'

Geschiedenis
Parrott is de eerste speler sinds 2016 die vier keer scoort in een Eredivisie-wedstrijd. Destijds was het Vincent Janssen die er vier maakte tegen PEC Zwolle. Kolbeinn Sigthorsson scoorde in 2011 zelfs vijf keer tegen VVV-Venlo, maar Parrott staat in ieder geval in de geschiedenisboeken. Hij werd tevens de derde speler deze eeuw die vier keer scoort in de eerste Eredivisie-wedstrijd waarin hij tot scoren komt voor een club, na Sébastien Haller (voor FC Utrecht in 2015) en Reza Ghoochannejhad (voor PEC Zwolle in 2019).

Ghoochannejhad bleef Parrott op een ander vlak nog voor. Tussen de tweede, derde en vierde goal van de spits zaten slechts zeven minuten en 48 seconden, wat het kortste tijdsbestek ooit is voor drie goals van een AZ-speler. Ghoochannejhad was de laatste die dat sneller lukte, namens PEC tegen RKC Waalwijk in zes minuten en veertig seconden.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.