Pastoor komt met keiharde analyse: 'Boscagli wandelt, het is gewoon slecht'

Alex Pastoor was niet te spreken over het spel van Olivier Boscagli in de eerste helft van het duel met Paris Saint-Germain. De centrale verdediger kwam goed weg, doordat de Parijzenaren veel kansen misten en Noa Lang juist scoorde (0-1). Althans, volgens de analyticus.

PSG
PSG
1 - 1
PSV
PSV

'Hij dekt soms helemaal door, terwijl de man de bal niet krijgt', begon Pastoor bij Ziggo Sport zijn betoog. 'Daardoor moeten alle middenvelders in het hart van de defensie komen om het te komen lijmen. Hij timet mis op het middenveld. Hij vergeet zijn lichaam tussen zijn tegenstander en de keeper te houden…'

Daarmee foeterde Pastoor over twee situaties waarin Boscagli niet vrijuit ging. Verdedigend vindt Pastoor het sowieso niets wat de Fransman doet. 'Het dekken voor het doel, daar ben ik kritisch op. Hij heeft dan bijvoorbeeld in de gaten dat hij Ousmane Dembélé op moet pakken, maar verliest hem vervolgens volledig uit het oog. Dat is gewoon slecht.'

'Boscagli staat volledig geparkeerd, in zo’n wedstrijd, dat kan niet', vond Pastoor. 'De enige verdediger met een beetje ervaring op dit niveau. Hij moet negentig minuten en extra tijd niet met het emmertje aan komen lopen en denken: hé, het huis staat in brand. Hij moet juist de brandslang al in zijn klauwen hebben. Je moet aanstaan, maar hij wandelt.'