Pavlidis en smaakmaker Kökcü leiden Benfica terug naar Portugese top

Reacties

Benfica heeft maandagavond een belangrijke overwinning geboekt. Op bezoek bij Boavista won de Portugese topclub, die langzaam weer de topvorm begint te vinden. Vangelis Pavlidis en Orkun Kökçü scoorden.

Pavlidis en smaakmaker Kökcü leiden Benfica terug naar Portugese top
Boavista
Boavista
0 - 3
Benfica
Benfica

Donderdagavond was Kökcü nog belangrijk in de Champions League-zege op Rode Ster Belgrado. Met een heerlijke vrije trap scoorde de ex-Feyenoorder, die bekroond werd met de titel Man of the Match. Het weekend daarvoor gaf hij nog twee assists in de competitiezege op Santa Clara, waardoor de Turk zijn absolute topvorm bereikt leek te hebben.

Voor Pavlidis was dat nog niet het geval. De Griek, vorig jaar nog topscorer van de Eredivisie bij AZ, stond al sinds 17 augustus droog. Daar maakte hij maandag snel een einde aan. Na tien minuten opende de aanvalsleider van Benfica de score. Pavlidis mocht Kerem Aktürkoglu overigens wel danken, want de dribbelaar pingelde door de defensie heen en bood zijn ploeggenoot een niet te missen kans (0-1).

Na ruim een half uur werd de volgende voormalige Eredivisie-smaakmaker door Aktürkoglu in stelling gebracht. Al deed Kökcü het werk gewoon zelf. De middenvelder kreeg de bal op een meter of 35 van het doel en haalde verrassend uit. Dat deed hij kiezelhard en vlijmscherp, waardoor Benfica de wedstrijd al vroeg in de tas had.

Gescoord werd er na de dubbelslag van Pavlidis en Kökcü nog één keer, door Arthur Cabral (0-3). Daardoor is Benfica na een matige start terug op weg naar de top van de competitie. Overigens kwamen er behalve Kökcü nog twee Feyenoorders in actie: Robert Bozenik (Boavista) en Fredrik Aursnes (Benfica).

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2024/2025

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
6
6
0
0
22-2
+20
18
2
FC Porto
6
5
0
1
12-3
+9
15
3
Benfica
6
4
1
1
12-4
+8
13
4
Santa Clara
6
4
0
2
10-8
+2
12
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Primeira Liga
Meer over Primeira Liga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.