PEC haalt Monteiro na zes jaar terug naar de Eredivisie

Reacties

Jamiro Monteiro keert na zes jaar terug in de Eredivisie. PEC Zwolle heeft de dertigjarige middenvelder gecontracteerd. De 39-voudig international van Kaapverdië was transfervrij en tekent voor twee seizoenen in de hoofdstad van Overijssel. Daarbij zit een optie voor nog een seizoen.

PEC haalt Monteiro na zes jaar terug naar de Eredivisie
© PEC Zwolle

Monteiro speelde in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, Excelsior en FC Dordrecht en was brak door bij SC Cambuur. Heracles Almelo pikte hem in de zomer van 2017 op in Leeuwarden en al na een jaar verdiende de middenvelder een transfer naar FC Metz.

Via de Franse club kwam Monteiro terecht in de Verenigde Staten, waar hij speelde bij Philadelphia Union en San José Earthquakes. Het afgelopen half jaar speelde hij in Turkije bij Gaziantep FK. Na al die avonturen keert hij nu dus terug in de Eredivisie.

'Het voelt goed om terug te zijn in mijn geboorteland, bij een ambitieuze club in een voor mij bekende competitie', vertelt Monteiro op de clubsite. 'PEC Zwolle is een mooie club met veel jonge, talentvolle spelers, waar ik met mijn ervaring op en buiten het veld van waarde hoop te zijn. Te beginnen aanstaande zondag.'

Ervaring
Voor PEC is Monteiro een welkome ervaren versterking. Voor zijn komst hadden de Zwollenaren slechts één dertiger in de selectie: reservedoelman Kenneth Vermeer. Na hem was de geblesseerde Ryan Thomas de oudste speler in de selectie. PEC haalde eerder deze week met Sherel Floranus ook al een speler met ervaring binnen.

Technisch directeur Gerry Hamstra is blij met de komst van Monteiro. 'Dat wij een speler als Jamiro naar Zwolle hebben kunnen halen stemt mij heel tevreden. Jamiro is een hele ervaren, slimme en veelzijdige middenvelder. Vanochtend sluit Jamiro aan bij de training in aanloop naar zondag. Bij deze wensen wij hem welkom bij de club en veel succes.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.