PEC Zwolle biedt aanvaller met 'lef' na KKD-periode kans in de Eredivisie

Reacties

PEC Zwolle heeft zich woensdag versterkt met Dylan Mbayo (22). De Belgische aanvaller komt op huurbasis over van KV Kortrijk. Die club bracht hem vorig seizoen nog tijdelijk onder bij FC Dordrecht.

PEC Zwolle biedt aanvaller met 'lef' na KKD-periode kans in de Eredivisie
© Pro Shots

De voormalig Belgisch jeugdinternational speelde vanaf januari negentien officiële wedstrijden voor FC Dordrecht en was daarin goed voor twee goals en vier assists. Mbayo keerde na een half seizoen in de Keuken Kampioen Divisie weer terug bij Kortrijk en mag zich nu in de Eredivisie gaan bewijzen bij PEC Zwolle.

De Zwollenaren hebben een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst. Technisch directeur Gerry Hamstra van PEC Zwolle ziet Mbayo als een welkome versterking: 'Dylan is een aanvaller met snelheid, lef en iemand die met een individuele actie wat kan forceren. Daarnaast past hij met zijn karakter perfect in onze spelersgroep', aldus Hamstra op de clubsite.

'Ik ben heel blij met mijn overgang naar PEC Zwolle', stelt Mbayo, die bij Kortrijk nog een contract heeft tot medio 2026. 'De Nederlandse competitie is natuurlijk niet onbekend voor mij. Het spreekt mij aan en dat geldt ook zeker voor de speelwijze van PEC Zwolle. De gesprekken die ik hier met de trainer en technisch directeur heb gehad bevestigden dat alleen maar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.