PEC Zwolle doet zaken met Ajax en heeft defensieve versterking binnen

Reacties

Tristan Gooijer gaat vlieguren maken bij PEC Zwolle. De nummer twaalf van vorig seizoen neemt de rechtervleugelverdediger op huurbasis over van Ajax.

PEC Zwolle doet zaken met Ajax en heeft defensieve versterking binnen

Gooijer sluit meteen aan op het trainingskamp van PEC in Epe. De negentienjarige verdediger debuteerde eind vorig jaar onder John van 't Schip in de hoofdmacht van Ajax, maar verdween de laatste weken van het seizoen weer naar de achtergrond. PEC biedt Gooijer, die in totaal dertien duels in de hoofdmacht van Ajax speelde, de kans om ervaring op te doen in de Eredivisie.

'Ik heb zin in het komende jaar bij PEC Zwolle', zegt de huurling op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. 'De club heeft altijd een aantrekkelijke manier van spelen en al vaker laten zien een prima plek te zijn voor jonge spelers om zich verder te ontwikkelen. Die ontwikkeling hoop ik hier komend jaar ook te gaan maken.'

Meerdere posities
Gooijer kan op meerdere posities in de defensie uit de voeten. Dat is goed nieuws voor trainer Johnny Jansen, die deze zomer afscheid moest nemen van Bram van Polen (gestopt) en Sam Kersten (naar SC Heerenveen). Het contract van Gooijer in Amsterdam loopt nog door tot de zomer van 2026. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.