PEC Zwolle maakt van RKC de enige puntloze ploeg in de Eredivisie

Reacties

PEC Zwolle heeft zondagmiddag met 3-0 gewonnen van provinciegenoot Heracles Almelo. Voor de ploeg van Johnny Jansen leverde dat de eerste punten van dit seizoen op. Alleen RKC Waalwijk is na vier Eredivisie-speelronden nu nog puntloos.

PEC Zwolle maakt van RKC de enige puntloze ploeg in de Eredivisie
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

PEC verloor zijn eerste drie competitiewedstrijden (tegen FC Utrecht, Feyenoord en NEC), waardoor er toch wel wat druk op het treffen met Heracles stond. Met de deze week van Almere City overgekomen Sherel Floranus direct in de basis startte de ploeg goed. In de dertiende minuut opende Dylan Vente de score, nadat een inzet van Filip Krastev was gesmoord.

Heracles moest reageren, maar speelde teleurstellend. Verder dan een schot van Juho Talvitie op de voeten van Jasper Schendelaar kwamen de bezoekers in de eerste helft niet. PEC was sterker, waarbij het de kansen overigens niet aaneenreeg. Vlak voor rust werd Davy van den Berg nog wel gevaarlijk met het hoofd: zijn kopbal ging echter vrij hoog over.

Tweede helft
Kort na rust dacht Krastev de Zwolse marge te verdubbelen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de Bulgaar even hiervoor zijn bewaker Mimeirhel Benita uit evenwicht had gebracht. Een vrije trap Heracles-middenvelder Shiloh 't Zand betekende vlak hierna een waarschuwing voor PEC: Schendelaar moest daar handelend optreden.

© Pro Shots

Twintig minuten voor tijd werd de PEC-keeper opnieuw aan het werk gezet. Mario Engels brak door en omspeelde Schendelaar, die nog wel zijn hand tegen de bal kreeg. Daardoor werd de missie van Engels om het lege doel te vullen bemoeilijkt en zijn schot uit de draai ging uiteindelijk over. Voor Heracles was dat de grootste kans van de wedstrijd.

Dat PEC even later niet op 2-0 kwam, was een klein wonder. Thomas Buitink (in de ploeg gekomen voor Vente) zag zijn schot via een been van de vallende Fabian de Keijzer op de lat belanden. Het bleek uitstel van executie voor Heracles, want een andere PEC-invaller (Dylan Mbayo) scoorde met een geplaatst schot in de verre hoek wél: 2-0.

Kort na deze goal pakte Schendelaar nog een schot van Sem Scheperman, waardoor hij zijn doel schoon hield. Aan de overkant moest zijn collega nog wel een keer vissen: in blessuretijd verzorgde uitblinker Filip Krastev het slotakkoord (3-0). PEC klimt naar de veertiende plaats, terwijl Heracles zakt naar plek zestien.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
PEC Zwolle
5
1
1
3
5-8
-3
4
15
Ajax
2
1
0
1
2-2
0
3
16
Heracles Almelo
5
0
3
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
PEC Zwolle Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.