PEC Zwolle vertoont ook een stijgende lijn bij Heracles

De wedstrijd tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle, dat weer progressie vertoonde, heeft geen winnaar opgeleverd. In een open duel kwamen beide ploegen één keer tot scoren in de eerste helft (1-1).

PEC Zwolle vertoont ook een stijgende lijn bij Heracles

In een kletsnat maar aantrekkelijk duel lieten beide ploegen zien graag met een goed gevoel het kalenderjaar 2012 af te willen sluiten. In het heenduel had Heracles geen kind aan PEC Zwolle (3-0), maar dat was dit keer wel anders. PEC Zwolle heeft in de afgelopen weken sprongen vooruit gemaakt en weet steeds beter grip te krijgen op het spel in de Eredivisie.

Toch wist Heracles Almelo al vroeg de ban te breken. De wedstrijd was een kwartier onderweg toen Samuel Armenteros zijn negende van het seizoen wist te maken. De aanvaller kon doorlopen na goed voorbereidend werk van Willy Overtoom en verschalkte doelman Diederik Boer bekwaam. PEC Zwolle gaf echter niet op en bleef aanzetten.

Uiteindelijk kwam het na een klein half uur op gelijke hoogte. Bij een reeks aan kansen belandde de bal met het nodige geluk voor de voeten van Youness Mokhtar, die raak schoot in de verre hoek. Vervolgens werd het een open wedstrijd in Almelo, waarbij vooral het optreden van Remko Pasveer mag worden geprezen.

De doelman van Heracles Almelo redde zijn ploeg een aantal maal met een paar katachtige reflexen. Zo kon Fred Benson van dichtbij in de verre hoek tikken, maar kon Pasveer er nog met zijn vingertoppen aan komen. Aan de andere kant waren Overtoom en Armenteros dichtbij, maar ook Boer hield zijn doel verder schoon.

Heracles Almelo sluit het jaar af met twintig punten na achttien gespeelde duels; daarmee staat het nu negende. PEC Zwolle is veertiende met vijftien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's