PEC Zwolle vult belangrijkste vacature in met 'interessante speler'

Reacties

PEC Zwolle heeft Braydon Manu voor twee seizoenen vastgelegd. De 27-jarige rechtsbuiten was sinds vorige week op proef en maakte vrijdag minuten in het gewonnen oefenduel met De Graafschap.

PEC Zwolle vult belangrijkste vacature in met 'interessante speler'

Manu komt transfervrij over van Darmstadt 98. De Duitser met Ghanese roots speelde zestig duels in het shirt van de Duitse club, waarvan vier in de Bundesliga. Op het hoogste niveau eindigde Darmstadt afgelopen seizoen roemloos als laatste. Manu stond vijf jaar onder contract bij de degradant en was in totaal goed voor elf doelpunten en elf assists.

Het profiel van Manu, een aanvaller met diepgang, past in de plannen van PEC. Vorig seizoen bekleedde Younes Namli de rol van valse rechtsbuiten. Met Manu krijgt trainer Johnny Jansen de beschikking over een traditionele rechtsbuiten. Het opstellen van Namli is geen optie meer, want de Deen liep begin deze maand uit zijn contract.

Snelheid en diepgang
'Braydon is een speler die al langer door ons wordt gevolgd', zegt technisch directeur Gerry Hamstra op het digitale thuis van PEC. 'Hij heeft met zijn snelheid en diepgang kwaliteiten die we graag toevoegen aan onze selectie. In de afgelopen trainingsweek heeft hij bovendien bevestigd waarom wij hem een interessante speler vinden.'

Het volledige transferoverzicht van de Eredivisie vind je in onderstaand artikel

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.