Pellè vertrouwt bij de winnende treffer op zijn linkervoet

Graziano Pellè kon zijn geluk niet op na de zege op PSV. Door de winnende treffer van de Italiaan doet Feyenoord weer volop mee in de strijd om de titel.

Buiten de zestien schoot Pellè de bal onhoudbaar in de hoek. 'Ik kon de bal aan niemand afgeven, dus vertrouwde ik maar op mijn linkervoet', aldus de Italiaan na afloop tegen Eredivisie Live. 'Mijn opa zei altijd tegen me: als je niet schiet, scoor je ook niet. Ik moest het wel proberen, hoewel ik rechts ben.'

Ondanks het lastige begin en de 0-1 achterstand na de eerste helft hield Pellè vertrouwen. 'In de rust zei ik dat we de hoofden niet moesten laten hangen en er vol voor moesten gaan. We moesten deze wedstrijd winnen, een gelijkspel was niet genoeg. Het was en geweldige wedstrijd voor ons geweldige publiek.'

Door de zege doet de club uit De Kuip weer helemaal mee om het landskampioenschap. Pellè ziet Feyenoord nog altijd als een goede kandidaat voor de titel. 'We moeten erin blijven geloven. De Eredivisie is een hele vreemde competitie. Je weet het nooit.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.