Penaltykiller Pasveer geeft andere Ajax-held de credits

Reacties

Remko Pasveer was de held van de avond door vijf strafschoppen te pakken tijdens Ajax - Panathinaikos, maar een groot deel van de credits geeft hij aan een ploeggenoot. De doelman prijst Anton Gaaei, die voor twee rake strafschoppen zorgde.

Penaltykiller Pasveer geeft andere Ajax-held de credits
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos
Panathinaikos

Het duel tussen Ajax en Panathinaikos leverde een van de meest krankzinnige strafschoppenseries uit de historie van het voetbal op. Van de in totaal 34 genomen strafschoppen wist Pasveer er liefst vijf te keren. 'Bizar he, zó veel penalty’s. Weer mis, en dan weer mis. Maar uiteindelijk top!', begint de routinier bij Ziggo Sport. Tijdens de serie had Pasveer nog even oogcontact met analist Wesley Sneijder.

Pasveer was er dus goed voor om een kwintet aan strafschoppen te keren, maar schoof met Gaaei een ploeggenoot naar voren die volgens hem de complimenten verdiende. 'Heel mooi voor Gaaei, die afgelopen seizoen een pittig seizoen had. Hij gaat rustig achter de bal staan, dat doet hij goed', aldus Pasveer over de Deen, die in de voorbereiding al aangaf mentaal beter in zijn vel te zitten.

Taak van Pasveer
Pasveer werd in de voorbereiding plots eerste doelman bij Ajax. De routinier legt uit wat zijn taken zijn in het veld. 'We hebben een jonge achterhoede. Daar is voor mij wel een taak weggelegd, om de boel wakker en scherp te houden', vervolgt Pasveer, die nog lachend doorgaat op de keuze van Farioli van hem. 'Uiteindelijk ben je verrast, maar gezien de voorbereiding ook weer niet. Nu de knop om, snel herstellen en op naar zondag (uitwedstrijd tegen NAC, red.).'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer R. Pasveer
Meer over R. Pasveer
Meer A. Gaaei
Meer over A. Gaaei
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.