Penaltyserie Ajax kinderspel in vergelijking met wereldrecord

Reacties

Ajax en Panathinaikos leken donderdagavond even op weg naar een wereldrecord in een nu al fameuze strafschoppenserie. Uiteindelijk was het feest na 34 pingels voorbij. Maar in Israël en Namibië zullen ze niet onder de indruk zijn van de penalty-party in Amsterdam.

Penaltyserie Ajax kinderspel in vergelijking met wereldrecord
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos
Panathinaikos

The Guinness Book of Records vermeldt nog altijd dat het wereldrecord op 48 penalty's staat, in de onder liefhebbers van dit genre vaak aangehaalde finale van het Namibische bekertoernooi tussen KK Palace en Civics uit 2005 (17-16 zege voor KK Palace na een 2-2 remise).

Dat record is inmiddels aangescherpt. De Israëlische clubs SC Dimona en Shimshon Tel Aviv, die in mei van dit jaar duelleerden om een plek in de eindstrijd van de play-offs om promotie naar de een na hoogste afdeling, maakten het pas echt bont. Na 56 pingels - de wedstrijd is net afgelopen - trok Dimona aan het langste eind: 23-22.

Bij conversaties over langdurige strafschoppenseries wordt ook vaak gerefereerd aan Jong Oranje - Jong Engeland uit 2007. In de halve finale van die EK Onder-21-wedstrijd werden slechts 32 strafschoppen genomen. Nederland zegevierde met 13-12 en zou dat toernooi winnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.