Pepe en Cristiano Ronaldo breken records en strijden om volgende unicum

Reacties

Pepe is de oudste speler op een Europees kampioenschap ooit. De 41-jarige centrale verdediger heeft een basisplaats bij Portugal dinsdagavond tegen Tsjechië en lost daarmee de Hongaarse doelman Gábor Király (40 jaar en 86 dagen) af.

Pepe en Cristiano Ronaldo breken records en strijden om volgende unicum
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Pepe verbrak de laatste jaren naast het zijn van de oudste veldspeler op een EK al verschillende 'ouderdomsrecords', want hij werd tijdens het WK in Qatar bijvoorbeeld de oudste speler met een doelpunt op een eindtoernooi ooit en kroonde zich tot oudste veldspeler en doelpuntenmaker in de Champions League.

Mocht Pepe erin slagen om ook een doelpunt te maken dit toernooi, dan wordt hij de oudste doelpuntenmaker op een EK ooit. Dat record is momenteel nog in handen van de Oostenrijker Ivica Vastic. Hij maakte op het EK 2008 een doelpunt tegen Polen op 38-jarige leeftijd.

Op dat record zal ook de inmiddels 39-jarige Cristiano Ronaldo loeren. De vedette heeft dinsdagavond ook een basisplaats en maakt daarmee als eerste speler ooit minuten op zes verschillende EK’s. Daarnaast is Ronaldo ook de topscorer aller tijden op Europese kampioenschappen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.