Pepi met hattrick in de spotlights tijdens Lichtstadderby

PSV heeft woensdagavond de traditionele Lichtstadderby van FC Eindhoven gewonnen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie maakte het de regerend landskampioen behoorlijk lastig, pas in de slotfase viel de beslissing via hattrickheld Ricardo Pepi.

PSV
PSV
3 - 2
FC Eindhoven

FC Eindhoven won in 2012 na strafschoppen en verraste PSV uitgerekend op de eigen open dag in 2016, door met 0-1 te winnen. De editie van dit jaar leek ook op een verrassing uit te draaien. Na grote kansen voor Guus Til en Hirving Lozano was het weliswaar Pepi die de score opende, maar een kwartier in de tweede helft kwam FC Eindhoven brutaal op voorsprong.

Sven Blummel maakte tien minuten voor rust gelijk en Ozan Kökcü maakte vervolgens vanaf de stip de 1-2 in het Philips Stadion. Hij mocht aanleggen na een overtreding van Matteo Dams op Dyon Dorenbosch. PSV moest zodoende bijschakelen om een oefennederlaag te voorkomen, via Pepi werd het twintig minuten voor tijd gelijk. De Amerikaan schoof de bal met een mooie voetbeweging langs keeper Jorn Brondeel.

Omdat er om een heuse bokaal werd gespeeld in Eindhoven, leek het allemaal uit te draaien op strafschoppen. Een tweede penalty besliste het duel echter in het voordeel van landskampioen PSV. Jason van Duiven werd neergelegd en Pepi benutte de kans op zijn hattrick voor de beslissing.